Το να χάνομαι ώρες μέσα σε βιβλιοπωλεία είναι μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες αυτο-φροντίδας (self-care), μιας και λατρεύω τα βιβλία και το διάβασμα, όταν όμως ανακαλύπτω και μικρούς θησαυρούς δεν μπορώ να σου περιγράψω την ευτυχία που νιώθω εκείνη τη στιγμή!

Ένας τέτοιος μικρός θησαυρός είναι και το βιβλίο Calm του Smith Michael Acton. Βασισμένο στη δημοφιλή εφαρμογή (Calm App – αν δεν την έχεις κατεβάσει ακόμα χάνεις!), είναι ένας διασκεδαστικός, πρακτικός και παιχνιδιάρικος διαδραστικός οδηγός για διαλογισμό (και όχι μόνο) που παρέχει επίσης απλά εργαλεία, κόλπα και συνήθειες για να βρει κανείς την ηρεμία και την εστίασή του, να βελτιώσει τη δημιουργικότητά του, την παραγωγικότητά του, να επιτύχει καλύτερη ψυχική & σωματική υγεία, και τελικά να μεταμορφώσει τη ζωή του.

Η επίτευξη της ενσυνειδητότητας (mindfullness) δεν απαιτεί κάποια τεράστια αλλαγή στον τρόπο ζωής ή κάποια ειδική εκπαίδευση. Επιτυγχάνεται με την εξάσκηση απλών τεχνικών καθημερινά, όσο πολυάσχολη και αν είναι η ζωή σου. Στο Calm, ο Michael Acton Smith συνδυάζει συναρπαστική νευρολογική έρευνα, αρχαία σοφία και πραγματικές εμπειρίες ζωής για να απομυθοποιήσει το διαλογισμό και να σου δείξει τους πολλούς και απλούς τρόπους για να είσαι ενσυνείδητος (mindful) στην καθημερινότητά σου. To Calm είναι σχεδιασμένο να μοιάζει με περιοδικό, γεμάτο με όμορφα και εμπνευσμένα γραφικά και χωρισμένο σε οκτώ τμήματα από τα οποία εξαρτάται μια ισορροπημένη ζωή: Φύση, Ύπνος, Ταξίδια, Σχέσεις, Εργασία, Παιδιά, Δημιουργικότητα, Φαγητό.  Κάθε κεφάλαιο αναμιγνύει έρευνα, δημιουργικές υποδείξεις, δραστηριότητες, οδηγίες και ιδέες που θα τονώσουν τις αισθήσεις σου και θα σε εμπνεύσουν. Εξερευνώντας τα θα δεις πώς οι οδηγίες που αναφέρονται θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την οπτική που έχεις για τη ζωή και να ανακαλύψεις ξανά τις απολαύσεις που υπάρχουν γύρω σου που ίσως δεν βλέπεις.

 

 

Δοκίμασε να κάνεις μια βόλτα χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, νιώσε τη γεύση της κάθε μπουκιάς φαγητού που τρως, φυτέψτε ένα σπόρο, πήγαινε στη δουλειά σου από διαφορετική διαδρομή, απενεργοποίησε το κινητό σου τηλέφωνο για μερικά λεπτά, θαύμασε την ομορφιά της φύσης γύρω σου…

Οι χαρές της ζωής είναι πολύ πιο απλές απ’ ότι νομίζουμε και το βιβλίο αυτό ήρθε να μου το επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά.

Μια μικρή αλλαγή σε εσένα είναι ικανή να αλλάξει προς το καλύτερο όσους σε περιβάλλουν. Έτσι λοιπόν χαμόγελασε, ανέπνευσε βαθιά, ζήσε με πιο αργούς ρυθμούς, ηρέμησε το μυαλό σου και άλλαξε τον κόσμο γύρω σου.

Λάβε μέρος και εσύ στην Ήρεμη Επανάσταση (Calm Revolution)!

 

Μπορείς να βρεις το βιβλίο Calm εδώ (διατίθεται μόνο στα Αγγλικά)

 

 

Pin It on Pinterest